Over Antoni Tapies, de praktijk van de kunst

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

19 okt
Brussel - Bozar

Antoni Tapies, de praktijk van de kunst

Geleid bezoek aan de tentoonstelling in Bozar

donderdag 19 oktober 2023 van 14:00 uur tot 15:30 uur

Bozar blikt terug op het werk van Antoni Tàpies (Barcelona, 1923-2012) met een retrospectieve die een tijdreis maakt tussen 1944 en de jaren 1990. Het is de eerste grote tentoonstelling in België die een volledig beeld geeft van het werk van de kunstenaar. Meer dan 120 werken zijn na enkele decennia voor het eerst weer bij Bozar te zien. Van vroege tekeningen en zelfportretten gaat de tentoonstelling verder met zijn 'materieschilderijen' uit de jaren 50 en de voorwerpen en assemblages uit de jaren 60 en 70. De tentoonstelling gaat verder met zijn vernissen uit de jaren 80, waarmee hij enkele jaren eerder begon toen de Spaanse democratie het levenslicht zag, en wordt afgesloten met werken uit de jaren 90, waarin Tàpies het formele en materiële experiment dat altijd centraal stond in zijn praktijk, voortzette. Zijn zeer productieve oeuvre is over de hele wereld verspreid.

Wie aan dit geleid bezoek wil deelnemen neemt eerst contact op met marie-anne.delanote@telenet.be om te checken of er nog plaatsen vrij zijn.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
Standaard € 25,00

Imarie-anne.delanote@telenet.be

Labels: Beeldende kunstActiviteit